Topsector Logistiek congres 22 april 2016

Het Topsector Logistiek Congres 2016 trok vrijdag 22 april ruim 1.100 bezoekers. Dit jaar was het thema ‘Big Data Small World’. In de Amsterdam ArenA kwamen geïnteresseerden massaal samen om de keynotes en de sessies over big data en logistiek te volgen.

Filmimpressie van het Topsector Logistiek Congres 2016

Bekijk de compilatie van filmbeelden die tijdens het ‘Big Data Small World’ congres zijn gemaakt:

Keynote Amazon

David de Santiago van Amazon Web Services vertelde dat big data big business is. En zeker in de logistiek. Bekijk de slides van zijn presentatie ‘Big Data for Big Data forDisruptive Models’.

De Santiago nodigde Rob Schuurbiers tijdens de sessie, uit om te vertellen hoe een klein Nederlands SaaS-bedrijf als Simacan, AmazonWeb Services gebruikt voor haar services in de verkeers-mobiliteit- en logistieke sector.
Slide uit presentatie Simacan en Amazon Topsector Logistiek

Sessie Datasharing voor efficiënter goederenvervoer

In de middag presenteerden Jan-Bert Dijkstra (Beter Benutten), Janneke Nijsing (Albert Heijn) en Rob Schuurbiers (Simacan) het project Supermarktlogistiek. Tijdens de paneldiscussie die volgde, werd ook het publiek betrokken bij de vragen:

Hoe zorgen we dat het goederenvervoer als geheel efficiënter wordt? En wie gaat dat organiseren?

“Stelt u zich voor dat alle verladers, transporteurs, ontvangers, wegbeheerders én voertuigen data real-time met elkaar kunnen delen. Van de wijziging in een afleveradres, tot vertraging onderweg en van werkzaamheden in de binnenstad tot de lengte- en gewichtsbeperkingen op een brug. Alle partners in de keten hebben hierbij belang. Evenals de samenleving: efficiënter goederenvervoer, minder afleverfouten, minder files, betere luchtkwaliteit en leefbaardere, bereikbaardere en aantrekkelijkere binnensteden. Er gebeurt al het nodige: individuele bedrijven werken met IT-partners samen om hun eigen logistieke en vervoersketen slimmer te maken. Maar een paar slimme koplopers voorkomen nog geen files of dat binnensteden dichtslibben. De vraag is dus: hoe maken we de volgende stap, zorgen we dat het goederenvervoer als geheel efficiënter wordt en wie gaat dat organiseren?”

Supermarktlogistiek presentatie Topsector LogistiekOpenTrip Model presentatie Topsector Logistiek

Whitepaper Open Data in logistiek

Ook werd de whitepaper ‘Maak Open Data onderdeel van uw logistieke keten’ uitgedeeld, waarin een casestudy over het project Supermarktlogistiek staat.