ConnectedDC op Fruit Logistica Berlijn 2017

Ontdek ConnectedDC 8 t/m 10 februari op Fruit Logistica

Alles draait om vers van 8 tot en met 10 februari in Berlijn. De Fruit Logistica beurs bestaat 25 jaar. En opent haar deuren voor iedereen die op zoek is naar de laatste innovaties in de internationale supply chain. En wanneer het om verse goederen gaat, is tijdigheid in transport van het grootste belang.

Snelle doorstroom van goederen

Toekomstbestendige keuzes als het Connected Distributiecentrum met slimme software en sensoren geven de ruimte om de dockcapaciteit optimaal te benutten. Simacan Control Tower toont exact hoe laat goederen worden geleverd. Onvoorziene vertragingen in het verkeer worden meeberekend, zodat processen nauw op elkaar kunnen aansluiten. Op de stand van Heembouw geven wij hiervan iedere dag lunchlezingen en live demonstraties!

Kom langs voor een live demo

Bezoek ons 8 t/m 10 februari op de Fruit Logistica. En ontdek nog meer voordelen van het ConnectedDC en Simacan Control Tower. Organiseer nu uw reis naar Berlijn en meld u aan: Registreer uw toegangskaart

U vindt ons op de stand van onze partner Heembouw, in hal 3.2, stand D-29.

Connected DC’s en Control Tower

In de logistiek moeten leveringen steeds sneller, goedkoper en efficiënter. En dat terwijl er zo’n grote afhankelijkheid bestaat van een onzekere factor: de situatie op de weg. Als u voor uw bedrijfsvoering voor een belangrijk deel afhankelijk bent van transport, weet u als geen ander dat planningen continu veranderen. Vrachtwagens hebben nu eenmaal te maken met de actuele verkeerssituatie en komen in files of andere opstoppingen terecht.

Tijd en geld

Het gevolg is dat er gaten ontstaan in uw planning. Een vrachtwagen komt later dan verwacht, er is daardoor geen dock beschikbaar en dus moet het lossen van de vrachtwagen wachten. Of andersom, de vrachtwagen arriveert eerder dan verwacht, waardoor u nog geen team paraat heeft om te lossen en laden. Dat kost u geld.

Slimmer presteren binnen uw supply chain

Hiervoor heeft Simacan in samenwerking met Heembouw een nieuwe tool ontwikkeld: het Connected DC. Het Connected Distributiecentrum verbindt realtime verkeersdata tussen het transport op de weg en het distributiecentrum. Docks worden uitgerust met sensoren die inzicht geven in de bezetting van de docks. En u krijgt inzicht waar, en op welk tijdstip, welke vrachten binnenkomen.

Realtime inzicht en proactief bijsturen tijdens executie

Simacan Control Tower integreert deze data uit het distributiecentrum met uw transportsystemen. Zowel data uit de planningsystemen, Transport Management en Fleet Management Systemen van verladers en transporteurs wordt gekoppeld. Dit geeft u realtime inzicht en de mogelijkheid proactief bij te sturen op uw inbound en outbound planning.